Vodič za kupovinu televizora

Najviše korišćen uređaj u domaćinstvu zaslužuje kvalitetno obavljenu kupovinu i određeni budžet.


Vodič za kupovinu televizora0

Najviše korišćen uređaj u domaćinstvu zaslužuje kvalitetno obavljenu kupovinu i određeni budžet. Ovo je dugoročna investicija za celu porodicu.

Bogata ponuda može podstaći pojavu raznih pitanja i nedoumica, ali sa vodičem koji smo pripremili za vas i osnovnim smernicama za kupovinu ne bi trebalo da imate problema sa pronalaskom idealnog TV uređaja za sebe i svoje najmilije.

Najpopularniji elektronski uređaj
Danas gotovo nema domaćinstva koje nije opremljeno televizorom. Najpopularniji elektronski uređaj na svetu zabavlja ukućane svakog dana i zato je pre kupovine ključno informisati se o osnovnim karakteristikama, razlikama i mogućnostima koje danas televizori nude.

Prvi parameter – veličina
Kod odabira veličine ekrana treba uzeti u obzir udaljenost od mesta za sedenje u dnevnoj sobi. Za tri do četiri metra razdaljine najbolje je odabrati televizor sa ekranom od 48 do 55 inča, ili 65 inča, ako imate veći budžet na raspolaganju. Najčešći izbor su modeli od 55 inča (140 cm) jer taj model daje najbolji odnos cene i veličine televizora.

POVEZANE OBJAVE

Vodič za kupovinu televizora

Drugi parameter – rezolucija
HD Ready (1280 x 720p) je minimalni kvalitet slike dostupan na tržištu, zatim Full HD (1920 x 1080p) i 4K Ultra HD (3840 x 2160p), koji je najviše preporučen kvalitet slike i standard koji se uglavnom nudi. Najbolji kvalitet na tržištu jeste razolucija od 8K Ultra HD (7680 x 4320p), koja je predviđena za raskošnije budžete.

Treći parameter – tehnologija ekrana – LED ILI OLED?
Savremene tehnologije ekrana nastoje da uklone i najmanje vidljive nedostatke. Kvalitet ekrana meri se prvenstveno po njegovoj mogućnosti reprodukcije crne boje. OLED televizori u tom slučaju nemaju konkurenciju. Kada su u pitanju kontrast i oštrina slike, oni pružaju bolji doživljaj gledanja nego LED TV. Visoki standard reprodukcije boja i kontrasta posebno će ceniti ljubitelji sportskih programa i akcionih filmova, za koje je ovakav model stvoren. Još jedna prednost OLED TV-a je to što imaju izuzetno tanak dizajn, dok LED televizori koriste pozadinsko osvetljenje, koje utiče na debljinu ekrana i kvalitet slike.

TV komoda ili nosač?
Ako kupujete novi televizor, treba da razmislite i o njegovoj poziciji u prostoru. Novi tanki dizajn televizora omogućava njihovu montažu na zid. Ovo je opcija koju svakako treba da uzmete u obzir ukoliko imate malu decu ili kućne ljubimce, ali nemojte zaboraviti na žice i kablove koje ćete morati spretno da sakrijete kako ne bi ceo zid izgledao neuredno.

TV komoda je možda jednostavnije rešenje jer ostavlja praktičan pristup priključcima i može dobro da dođe za audio i video uređaje, konzole za igrice ili čuvanje drugih stvari. Kod odabira TV komode pazite na njenu visinu, širinu i funkcionalnost. Komoda može da ima otvorene ili zatvorene police i fioke. Otvorene police mogu da deluju prozračnije, ali ako imate puno stvari, utisak urednosti u prostoriji ostaviće jedino zatvorene police i fioke. Još jedna vrlo važna stvar pri kupovini TV komode jeste nosivost. Proverite nosivost odabranog modela i uporedite sa televizorom koji ste kupili.

Vodič za kupovinu televizora


Svi proizvodi na ovoj stranici

Televizor 55C715 TCL

Televizor 50U7QF Hisense

Televizor 39HE5010 TELEFUNKEN

Televizor 65WOS600A FOX


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/prefor20net21/public_html/emmahomers/wp-content/themes/disto-child/single.php on line 530