Vrhunska usluga za sve kupce: Profesionalno projektovanje kuhinje

Besplatna usluga projektovanja kuhinje dostupna je u Emmezeti, proverite kako!


Kupcima u Emmezeti smo omogućili uslugu besplatnog projektovanja kuhinje. Kuhinja je zahtevan projekat kome se treba posvetiti na ispravan i kvalitetan način u cilju dobijanja funkcionalnog prostora, koji će doprineti lepoti doma i dugoročno obezbediti optimum između iskustva kuvanja i uživanja u samom boravku. Estetsko oblikovanje i organizacija prostora nosi mnogo potencijalnih zamki, zbog čega je najbolje ovakav projekat prepustiti stručnjacima.

Moguća očekivanja i praksa

Usluga projektovanja kuhinje za kupce podrazumeva dva sata savetovanja sa projektantom. Najčešće je potrebno održati dva sastanka od prvog razgovora do realizacije. Naravno, u zavisnosti od zahtevnosti samog prostora i kupca, ponekad je potrebno i više od dva termina da bi se kupcu obezbedilo optimalno rešenje, koje zadovoljava sve njegove zahteve, ali ujedno i kriterijume tehničke ispravnosti, funkcionalnosti, estetike i budžeta. Vrlo je važno da svaki kupac odvoji dovoljno vremena za projektovanje svoje kuhinje, jer ona treba dugoročno da služi potrebama kupaca i da ostavlja moderan utisak.

Osnovne informacije koje kupac treba da da kako bi projektant mogao da predloži neka rešenja i da ideje, vezane su za same mere prostora i položaj instalacija. Što više opštih informacija projektant dobije o prostoru, to će uspešnije na kraju kupcu dočarati potencijalan izgled prostora. U razgovoru se svakako raspravlja o željama i budžetu kupca. Prilikom izrade projekta, ako je moguće, kao smernicom vodimo se konceptom kuhinjskog trougla, a ako to nije moguće, kod izrade projekta pazi se da kuhinja bude funkcionalna, efikasna i protočna te da zadovolji sve potrebe vlasnika. Svakako, tehnička ispravnost je cilj svake projektovane kuhinje.

 

Aktuelnosti u pristupu i stilovima uređenja

U 2021. jedan od trendova koji nakon niza godina napušta kuhinje jesu svetle boje. Umesto njih, modernije kuhinje su tamnijih, zagasitijih tonova – ili crni kuhinjski nameštaj. Siva kombinovana sa tonovima zelene i braon u zagasitim nijansama omogućava kombinovanje boja u prostoru bez ograničenja u kreativnosti. Crna boja se kao trend vratila na velika vrata. Iako crne kuhinje za mnoge predstavljaju veliki iskorak u uređenju doma, istina je kako ova boja bez problema ide uz veliki broj stilova. Elegantne mat crne površine odlično pristaju modernom dizajnu, pogotovo u kombinaciji s elementima koji nemaju ručke, a isto tako mogu da se kombinuju sa različitim materijalima i bojama. Izbor boja je posebno važan kod dizajna kuhinja bez ručkica, a inovativni kuhinjski frontovi imaju premaz protiv otisaka prstiju.

Takođe, ostrva su postala neizostavan element u kreiranju kuhinja, bez obzira na to koliko su ona velika i u kojem su stilu. Njihova praktičnost i multifunkcionalnost je po meri savremenog načina stanovanja i života. Za kuhinjskim ostrvom može da se kuva, druži sa gostima dok se priprema hrana, pere posuđe, ruča, a u njega mogu da se smeste ormari za spremanje stvari… Ostrva su idealna i za male prostore te se radeći po narudžbini mogu izraditi u manjim dimenzijama i istovremeno ostvariti svoju punu funkciju.

Vrhunska usluga za sve kupce: Profesionalno projektovanje kuhinje

POVEZANE OBJAVE

Preporuke i favoriti među modelima

Ponuda i izbor kuhinja u Emmezeti obuhvata razne modele, pa može da se prilagodi različitim budžetima koje kupci imaju na raspolaganju. Kvalitetne kuhinje nemačkih proizvođača nude velik izbor i brojne mogućnosti kombinovanja. Među najprodavanijim modelima svakako su Tango, Latino, Camaieu, Nista, Speyside, Atlanta i Valencia. Zanimljivi su i nešto manji modeli modularnih kuhinja, kao što su Manhattan, Brooklyn, Mimoza.

 

Izazovi i imperativi u projektovanju

Svaki projekat je sam po sebi poseban, ali najveći izazov je pronaći optimalno rešenje za male prostore. U relativno malu kvadraturu nužno je postaviti sve ono što jednu kuhinju čini funkcionalnom. Osnovne stvari bez kojih se ne može ni u najmanjoj kuhinji jesu: sudopera, šporet (ili ploča za kuvanje i rerna), frižider i minimalno 40–60 cm radne površine. Mala kuhinja ne mora da ima mašinu za pranje posuđa niti povišenu rernu ili ostrvo/šank, ali mora da ima elemente koji će iskoristiti prostor, odnosno da elementi budu maksimalno visoki tako da se iskoristi visina prostora za čuvanje i skladištenje. Ako je u takvoj kuhinji (pre)malo zatvorenih ormarića, brzo će se popuniti. Ali postoje stvari koje jednako dobro izgledaju okačene na zidovima, kao npr. lonci i tiganji, dajući prostoru potreban, pomalo rustikalan ugođaj, a ujedno štede zaista puno prostora u ormarićima. Uz sve navedene elemente bez kojih kuhinja ne može da se planira, ne sme se zaboraviti i na element sa fiokama. U većim prostorima, naročito kad projektant ima „odrešene ruke“ gde da postavi instalacije i slično, najviše dolazi do izražaja kreativnost Emmezetinih projektanata. U svakom prostoru cilj im je da se poveže estetika, funkcionalnost, tehnička ispravnost i budžet kupca. Kad to uspemo da ostvarimo, nemamo samo zadovoljne kupce već veliko poslovno zadovoljstvo. Zato se iz projekta u projekat teži tome da obe strane budu zadovoljne rezultatom.

Optimizacija troškova i male stvari koji treba da budu u fokusu

Određen deo procesa u projektovanju posvećen je budžetu i troškovima. Važno je znati u kojim se okvirima predlažu najbolja rešenja i uvek postoje stvari na kojima se nikako ne  treba da se štedi. To su, pre svega, oni skriveni, funkcionalni delovi kuhinje (šarke, mehanizmi) koji su često zanemareni, jer se po pravilu kupci više koncentrišu na estetski segment i ono što je u trendu. Naravno da se i dizajnu posvećuje puno pažnje. Zadatak projektanata je prepoznavanje želje i potrebe kupca i usklađivanje sa trendovima i pravilima struke. Ne kaže se uzalud da je kuhinja „srce doma“. Vlasnik u njoj pre svega treba da sa zadovoljstvom boravi. Podjednako je važan i sam raspored elemenata u kuhinji. Bez obzira na boju, stil ili kvalitet uređaja, ako raspored elemenata u prostoru nije odgovarajući, kuhinja će sigurno da razočara. Otpornost i dugotrajnost su karakteristike koje nikako ne smemo da zanemarimo kod izbora materijala i okova, jer je kuhinja najopterećeniji prostor u domu. Sama činjenica koliko puta dnevno otvaramo i zatvaramo vrata ormarića i fioka, pa koliko je kuhinja izložena uticaju raznih agresivnih tečnosti u domaćinstvu, govori o tome da upravo kvalitet treba da bude prioritet. Zato je detaljno i kvalitetno planiranje kuhinje ključno da prostor zaživi u lepom izdanju i izvršava svoju funkciju.

Kupcima u Emmezeti je dostupna usluga besplatnog projektovanja kuhinje

Vrhunska usluga za sve kupce: Profesionalno projektovanje kuhinje