Iskoristite prednosti moderne ugaone sofe

Pružaju više mesta za sedenje i zauzimaju manje površine, od drugih kombinacija.


Iskoristite prednosti moderne ugaone sofe0

Jedan od najvažnijih komada nameštaja u domu ima brojne funkcije.

1. Tepih treba da bude dug kao sofa i dovoljno širok da se može postaviti i ispod nje, a ne samo ispred.
2. Kod odabira klub stolića vodite računa o tome da budu približno iste visine kao što je sofa.
3. Slike i police na zidu iznad ugaone sofe mogu dati vrlo zanimljiv vizuelni efekat. Okačite jednu veliku sliku ili, po mogućstvu, odaberite triptih.

Detalji koji su imperativ – jastuci
Za ugaone garniture to znači da postoje 3 ključne pozicije: skroz levo, skroz desno, sredina i ugao. Tako cete odrediti razmak između pozicija sedenja i svakom omogućiti da ima jastuk za sebe.

Pružaju više mesta za sedenje i zauzimaju manje površine nego kombinacije dvoseda, troseda i fotelje, koji, po pravilu, zahtevaju i mali razmak među sobom. L-oblik se na prvi pogled možda čini masivnim, ali je najpopularniji komad nameštaja za manje dnevne sobe, jer svojom konstrukcijom ekonomično koristi prostor, a omogućava ukućanima da se ispruže i odmore nakon radnog dana. Takav dizajn odličan je za mlade porodice, jer mogu da okupe sve njene članove na jednom velikom kauču.

Odredite joj jednu ili dve uloge

Ugaone sofe sastoje se od tri glavna modula. Imaju osnovni, ugaoni i otomanski modul i moguće ih je sastaviti u obliku slova L. Za U sofe potrebno je da imate dva ugaona modula. Neke su opremljene mehanizmom za transformaciju, tačnije sadrže i dodatnu platformu koja može da posluži kao mesto za spavanje, pa i to treba uzeti u obzir, naročito ako vam u stanu nedostaje spavaćih soba.

Glavna pozicija i prostorno planiranje

Ugaone garniture ne moraju nužno da budu stavljene u ugao sobe. U malim prostorima to je najbolje rešenje, ali ako imate prostranu dnevnu sobu, uopšte ne treba da težite pozicioniranju ovog komada nameštaja uza zid. Danas, kad su naročito popularni „open space“ koncepti, u planovima kuća vrlo je praktičan L oblik sofe, koji služi i za vizuelno deljenje dnevne sobe od trpezarije. Tako ćete samo jednim komadom nameštaja na uredan i jednostavan način odrediti zone u prostoru.

POVEZANE OBJAVE

Iskoristite prednosti moderne ugaone sofe

4 glavna pravila za stilizovanje jastucima:

1. Odabir boja
Odaberite jastuke koji će se razlikovati u maksimalno pet nijansi. Opredelite se za neutralne tonove, pa gradite priču prema tamnijim varijantama. Jastuci neka budu u određenom kontrastu sa sofom.

2. Krenite od najvećeg jastuka
Najveći jastuk ide u ugao. Treba da bude najveći kako ne bi ostao zaklonjen od ostalih. Izaberite kvadratni oblik i izvucite gornje krajeve jastuka prema spolja.

3. Stilizovanje krajeva
Na oba kraja postavite jastuke jednake veličine, malo manje od onog koji ste upravo stavili u ugao. Poštujte simetriju i tonalitete i sa jedne i sa druge strane.

4. Gradite slojevitost
Ugao treba da ima najviše jastuka. Slojevitost gradite od većeg modela prema manjima. Možete kombinovati različite oblike, oble, pravougaone, kvadratne…

Odlučujući kriterijumi pri kupovini

Veličina, vrsta materijala, boja. O svemu trebate dobro da razmislite.

1. Veličina – Prevelika sofa u uglu može suviše da dominira u sobi. Ne želite da stvorite utisak skučenosti u prostoru koji ionako nije velik. Važno je da dimenzije sofe ne ometaju kretanje ukućana i poželjno je da u blizini postoji slobodan razmak od jednog metra. Dnevne sobe velike kvadrature treba da opremite velikom sofom, koja može da se nadopuni i dodatkom fotelje, velikog klub stola, taburea…

2. Vrsta materijala – Koža kao materijal dobar je izbor za porodicu sa malom decom, jer se takva garnitura definitivno lakše održava čistom. Zahvalna je i ako imate kućne ljubimce, a ujedno i manje privlači prašinu i bakterije, tako da u tom pogledu ima velike prednosti za sve one koji su skloni alergijama. Odlično se uklapa u country ili cottage stil i dugoročna je investicija. Sa druge strane, različite vrste štofa otporne su na deformacije i po ceni mnogo pristupačnije, a često dolaze i u većem spektru boja.

3. Boja – Svetlija boja tkanine u manjim dnevnim boravcima ostvariće bolji utisak nego tamna, koja celu prostoriju može da učini zatvorenijom. Sa druge strane, velike prostorije sa dovoljno prirodnog izvora svetlosti odlično podnose tamne garniture, koje lepo dolaze do izražaja i u pravoj meri dominiraju u sobi. Njihova prednost je što tamni materijal pomaže u skrivanju nedostataka i mrlja.

Dodatni savet
Nameštaj sa podignutim nogarima generalno daje osećaj veće prozračnosti u prostoru. Smanjuje se utisak glomaznosti i unosi dozu elegancije.

Iskoristite prednosti moderne ugaone sofe


Svi proizvodi na ovoj stranici

Ugaona garnitura sa ležajem Nina siva reverzibilna 266 x 178 x 75 cm

Ugaona garnitura sa ležajem Yoko pink reverzibilna 320 x 211 x 93 cm

Ugaona garnitura Marrit desna 236 x 157 x 91 cm

Ugaona garnitura sa ležajem i prostorom za odlaganje Town desna 260 x 210 x 82/96 cm

Ugaona garnitura sa ležajem Costi plava desna 284 x 183 x 78 cm

Ugaona garnitura sa ležajem Malmo više boja desna 252 x 165 x 89 cm

Ugaona garnitura Spring boja smoga koža desna 273 x 250 x 84 cm

Ugaona garnitura sa ležajem Elise desna 227 x 170 x 88 cm

Ugaona garnitura Spring braon koža desna 273 x 250 x 84 cm

Ugaona garnitura Portland zelena desna 298 x 187 x 76/98 cm


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/prefor20net21/public_html/emmahomers/wp-content/themes/disto-child/single.php on line 530