3 načina za praktikovanje održivosti u domu

Prilikom uređenja ili preuređenja doma trebalo bi da jedno od ključnih pitanja bude optimizovanje energetske efikasnosti, koja smanjuje zagađenje, štedi resurse i dugročno je isplativija.


3 načina za praktikovanje održivosti u domu0

Očuvanje resursa, štednja energije i zdravlje glavni su motivi praktikovanja održivosti, koja ne predstavlja samo trendi životni stil, već i nužnost. Prilikom uređenja ili preuređenja doma trebalo bi da jedno od ključnih pitanja bude optimizovanje energetske efikasnosti, koja smanjuje zagađenje, štedi resurse i dugoročno je isplativija.

1.Štednja vode

Pametne mašine za pranje posuđa – savremena tehnologija povećava efikasnost i smanjuje potrošnju. Koristite pametne uređaje u svakodnevnim kućnim poslovima.

2. Štednja struje

LED sijalice – standardna sijalica ima dugovečnost oko 750 sati, a LED između 50 000 i 100 000 sati.
LED rasvetna tela – ne sadrže toksične elemente i oponašaju prirodnu svetlost za zdrav i pravilan biološki ritam. LED rasveta je najpraktičnija tehnologija za osvetljenje prostora – manja je, dugotrajnija, i isplativija od konvencionalne.

3 načina za praktikovanje održivosti u domu

POVEZANE OBJAVE

3. Upotreba nameštaja i drugog asortimana od drveta

Drvo je najbolji materijal za nameštaj i enterijere. Snažno je i izdržljivo, može da se reciklira i ponovno koristi, efikasnije zadržava toplotu od drugih materijala, 100 posto je biorazgradivo i ima pozitivan uticaj na raspoloženje, jer smanjuje nivo stresa. Drveni nameštaj je zbog toga ekološki najprihvatljivija opcija i ulaganje u budućnost.

Glavna odlika održivog dizajna je zadovoljenje svih današnjih zahteva bez ugrožavanja potreba budućih generacija. Razmišljati o budućnosti okoline i brinuti o njoj su postupci vredni svake pohvale, ali ne treba zanemariti ni da održivi i energetski efikasni uređaji imaju važne prednosti – smanjuju račune i pozitivno utiču na svakodnevicu. Živeti održivo znači štedeti energiju i vodu u domaćinstvu, koristiti prirodne materijale i nameštaj koji je kvalitetan i dugotrajan.

Drveni nameštaj, kuhinjska pomagala i sličan asortiman podržavaju praktikovanje održivosti i uz njih savestan i promišljen stil života brzo i lako postaje praksa, a ne samo teorija.

Prirodno je najbolji izbor za dom.

3 načina za praktikovanje održivosti u domu


Svi proizvodi na ovoj stranici

Solarna LED spirala toplo svetlo više boja

Sijalica Vintage Amber LED okrugla E27 4W (e. klasa A+)

Sijalica Milky A60 LED E27 9W 2700K (e. klasa A++)

Sijalica P93 LED E27 2W 2200K dimabilna (e. klasa A++)

Sijalica Vintage Amber LED Filament okrugla (e. klasa A++)

Sudomašina WFE2B19 Whirlpool

Sudomašina WFO 3033 PL X Whirlpool

Sudomašina DFN 26424 X Beko

Klub sto Webb hrast 80 x 80 x 40 cm

Daska za sečenje hleba 34,5 x 26 cm

Kutija za pribor Bamboo 34 x 25 x 4 cm

Oklagija Bamboo 40 cm

Stolica Borg 51,5 x 54,5 x 88 cm natur

Kutija za odlaganje Madison više dimenzija

Sto Roxby 105 x 105 x 76 cm

Set daski za sečenje Neo 3 komada

Stolica Amantea 50 x 58 x 85 cm

Set kuhinjskih pomagala sa stalkom Bamboo


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/prefor20net21/public_html/emmahomers/wp-content/themes/disto-child/single.php on line 530