Odlučili smo da posvetimo stranice novog broja magazina prostorima koji su namenjeni za jednokratno iznajmljivanje. Opremanje turistički prenamenjenih prostora ipak zahteva veći nivo promišljenosti, praktičnosti i estetike. Svi oni koji se odluče na ovaj izazov brzo će da shvate kako postoji mnogo kriterijuma koji treba da se ispune. Put do zadovoljnog gosta nije lagan, ali tu smo da vas savetujemo i olakšamo izbor artikala za jedan takav stan.
Samo opušteno... Fotelje, trosedi i sofe pre svega moraju da budu udobni. Ne morate da se trudite da odskačete po izboru nameštaja u pogledu boje. Naprotiv, siva klasika je i više nego zadovoljavajuća.
mini & maxi stočići za kafu Klub stočići su posebno zanimljivi dizajnerima tako da je njihova šarolikost i raznovrsnost ponude dovoljno velika da zadovolji iznajmljivače i goste. U zavisnosti od kvadrature prostora odabraćete njegovu veličinu, a u svrsishodnost ne sumnjajte. Uvek treba negde spustiti naočare, piće, daljinski upravljač...
Ćebe Poppy 150 x 200 cm sivo 2.199 din; prekrivač Luna bež više dimenzija već od 2.699 din.;
wow faktor Kreirajte relax zonu uz prirodni izvor svetlosti, prozor ili idealno na balkonu. Zonu koja će biti veliki bonus, jer će dobro doći za odmor nakon turističkog obilaska grada ili dugih poslovnih sastanaka. Ono što će vam biti potrebno jeste udobna fotelja, zelenilo, jastuk, ćebe, stočić za odlaganje pića, mobilnog telefona ili knjige.
male stvari Raznovrsne biljke u simpatičnim posudicama su detalj koji zaslužuje svaku pohvalu.
duša prostora Naravno da se od vas ne očekuje da stan koji ćete iznajmiti opremate skupocenim umetničkim delima, ali moderna slika sa motivom prirode, životinja, mora, pa čak i čista apstrakcija obogatiće prostor određenom energijom i doprineti samoj estetici prostora. Nemojte da štedite na dimenziji. Naš savet je kupovina jedne lepe slike koja će nadmoćno vladati prostorom. Jedna velika daje moćniji efekat od više malih…
dodatan plus Tepisi možda nisu najpraktičniji za održavanje, ali baš zato što nisu apsolutni must-have lako mogu da vas izdvoje u masi drugih stanova i pribave plus ili ocenu više. Težite modernim i jednostavnim modelima sa kojima će prostor i dalje „disati“.
kul momenat U poslednje vreme su popularne lampe u obliku kaveza, mreže kao i raznih geometrijskih oblika. Kod ovih modela ne zaboravite da i sijalica mora da bude kul!
KARAKTERISTIČNE CRTE Ono što treba da imate na umu prilikom uređenja stana koji iznajmljujete jeste da ga ne uređujete za sebe niti želite da kreirate ikakve naznake takve atmosfere u prostoru. Ono što stvarate jeste prijatna, praktična oaza za odmor koja će gostu da obezbedi osećaj privatnosti i mira, ali neće dati utisak da se možda radilo o porodičnom gnezdu. Iznajmljivači bi trebalo da teže moderno dizajniranom nameštaju i praktičnom minimalizmu. Prostore ne treba previše kititi ukrasima i nepotrebnim stvarima, ali je preporučljivo odrediti karakter stana uz pomoć jednog ili dva velika dominantna komada. Primera radi, velika slika koja će preneti zanimljivu emociju, tepih koji će dominirati prostorom ili unikatne viseće lampe koje će vam obezbediti ocenu više.
dizajn je važan Prilikom odabira artikala nemojte da zanemarite moderan dizajn. Gosti vole da imaju utisak da se prostor u kome borave redovno održava, da se u njega ulaže i da držite „korak sa vremenom“. Idealna prilika je da to dokažete visećim lampama. Zato neka budu trendi i drugačije od ostalih.
za top kuhinju Investirajte u ugradne ploče i rerne koje neće izneveriti vaše poverenje niti očekivanja gostiju. Takođe, važno je da ih redovno i brižno održavate jer ovo definitivno nisu stvari koje želite da menjate iz sezone u sezonu.
najbolji utisak čistoće I najluksuzniji hoteli praktikuju belu posteljinu iz jednostavnog razloga - bela ostavlja onaj nužan osećaj čistoće.
Jastučnica saten 60 x 80 cm 699 din.
anti stres modeli Karakteristike koje želimo da naglasimo kod dušeka Stressfree jesu stressfree antibakterijska i antialergijska dvoslojna tkanina, koja može da se skida i pere do 30 °C i srednjetvrdi dušek Adriatic koji je namenjen za sve tipove podnica, sa mogućnošću provetravanja.
jednostavnost je na ceni Trpezarijski sto ne treba da bude prevelik, ali stolice treba da stilski pristaju. Bela eko-koža i hromirani nogari na stolici deluju dovoljno elegantno i lako će se uklopiti u svaki enterijer.
može i retro Metalni okvir kreveta umesto masivnog drveta neće zagušiti spavaću sobu. Osim toga, sa ovim krevetom lakše ćete održavati higijenu podova.
funkcionalno i usklađeno Sa nameštajem zaista ne treba preterivati, ali važno je gostima omogućiti prostor za skladištenje, spremanje odeće i stvari, kako bi u potpunosti mogli da se raskomote i osećaju prijatno i rasterećeno. Pokušajte sav nameštaj da uskladite po boji. Bela možda „igra na sigurno“, ali sa lošim recenzijama ne želite da rizikujete. Osim toga, znate da bela povećava utisak prostornosti i to je uvek dobrodošlo.
savršene za noćni ormarić Važno je da pored kreveta postavite noćni ormarić sa odgovarajućom lampom. Pristupačne su, pa bi bilo šteta da dobijete minus na jednoj preko potrebnoj stvari.
vrlo korisni Stavite se u ulogu gosta. Nikada previše vešalica, kukica i polica, zar ne?
BASIC STVARI Vodite se raznovrsnošću, ne količinom. Kuhinje treba opremiti posuđem svedenog dizajna. Pobrinite se da gosti imaju od svega pomalo i izbegavajte previše šara i motiva na čašama, šoljicama i tanjirima.
male posude Možda ne očekujete da će vaši gosti kuvati večere u više navrata i verovatno ste u pravu, ali važno je da im iskustvo u kuhinji bude lišeno svakog stresa i da je sve pri ruci.
obavezno Nemojte da zaboravite na ogledala. U predsoblju ili kupatilu, zapravo i u predsoblju i u kupatilu. Retko ko nema naviku da baci brzinski pogled na svoj odraz pri napuštanju prostora.
POKAŽITE OBAZRIVOST Funkcionalni dekor neće previše oštetiti vaš budžet, a može da obezbedi novu rezervaciju.
neprijatelji nereda Gostima ćete pomoći da održe uredan stan ako im ponudite jednostavna i praktična rešenja.