Praznici vole tradiciju

Crvena i zelena tradicionalno, već godinama, vode glavnu reč u ponudi novogodišnjih ukrasa.


Praznici vole tradiciju0

Okitite novogodišnju jelku kao profesionalac

Korak 1

Uložite novac u kvalitetnu veštačku jelku. Neophodan je snažan oslonac koji će pouzdano držati sve ukrase i ostavljati  utisak sigurnosti. Tradicionalni oblik je najbolji jer ćete takvu jelku moći dugoročno da koristite i građa joj je stvorena za raskošno, slojevito kićenje sa stilom.


Korak 2

Oblikovanje grana i stvaranje savršene forme drveta. Cilj je da se postigne prirodan izgled raskošne jelke bogate granama. Za ovo će biti potrebno izdvojiti vreme i strpljenje, ali to je osnova koju ne želite da preskočite. Odvojte svaku granu jednu od druge i raširite manje grančice u različitim pravcima kako biste pokrili što je moguće više prostora.
Ako ste perfekcionista, ovo je korak kome ćete se najviše posvetiti. Krenite od dna prema vrhu i na kraju se odmaknite od jelke što više, kako biste stekli potpuni utisak i uočili eventualne nedostatke koje još treba popraviti. Srećom, grane mogu lako da se prilagođavaju, savitljive su u svim pravcima, pa ne bi trebalo da bude problema – samo je važno imati volju.

POVEZANE OBJAVE

Praznici vole tradiciju

Korak 3

Postavljanje lampica je sledeći korak. Počnite od kraja na kojem je utikač. Najpre izmerite udaljenost do utičnice i krenite da motate žicu oko stabla od tog kraja pa naviše. Dok obmotavate grane ka vrhu, pazite da ih podjednako raspoređujete. Poželjno je da motate oko svake važne grane, od unutrašnjosti, gde je stablo, prema kraju grane – i natrag.
Osvetljavanje jelke iznutra prema spolja stvoriće više dinamike. Kada postavljate lampice, vodite računa o tome da budu pravilno pozicionirane: jedna lampica ispod grančice, a druga iznad. Lampice, po pravilu, treba da budu postavljene bliže stablu u odnosu na ostale ukrase i da stvaraju toplu atmosferu sijajući kroz grane.


Korak 4

Odaberite ključni ukras i paletu boja. Ako ste ljubitelji girlande, važno je da je postavite odmah nakon lampica jer biste kasnije mogli da imate poteškoća sa provlačenjem girlande kroz grane i ukrase. Počnite od vrha prema dnu jelke i vodite računa o jednakoj širini između redova. Takođe, važno je da odredite boje koje ćete koristiti pri ukrašavanju. Bilo bi idealno da to budu dve kontrastne nijanse.


Korak 5

Ravnomerno postavljanje ukrasa. Počnite od većih ka manjim. Neke okačite na sam kraj grančica, a druge, teže, u unutrašnjost grana, bliže stablu, kako biste izbegli stvaranje nepoželjne praznine i proizveli utisak dubine. Jelku kitite od vrha prema dnu. Dimenzije i oblici ukrasa mogu da variraju, ali pravilan raspored je najbitniji. Raznolikošću samo možete da povećate vizuelnu atraktivnost, pa je najbolje da se rukovodite filozofijom „mix and match“.

Praznici vole tradiciju


Svi proizvodi na ovoj stranici


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/prefor20net21/public_html/emmahomers/wp-content/themes/disto-child/single.php on line 530