Dnevni boravci u 2021.

Saznaj najnovije trendove


Dnevni boravci u 2021 00

Dnevni boravci u 2021.

Pozajmili smo elemente iz četiri različita stila uređenja enterijera i kreirali setove koji bi  mogli da vas inspirišu u nameštanju sopstvene dnevne sobe. Uvek je dobro usvojiti neki savet struke, ali ne zaboravite da je isto tako važno svom domu dati i lični pečat!

INDUSTRIJSKI, ALI IPAK TOPLO

Industrijski stil smo osavremenili i utoplili žutom sofom, jastucima različitih tekstura i zelenilom koje je ceo prostor obogatilo vitalnom, životnom energijom!

Kome najviše odgovara eklektični stil? Uređenje u ovom stilu najviše odgovara ljudima slobodnog, avanturističkog duha, koji zaziru od pravila jer je odsustvo zadatih pravila njegova glavna karakteristika. Ipak, nije baš tako lako pomiriti sve kontraste i postići balans u enterijeru koji želi da bude drugačiji od ostalih, a opet oku vrlo prijatan. Ovo je, zapravo, uspeli eksperiment koji je bogat bojama i statement komadima. Stvoren je za one koji istinski uživaju u kombinovanju svega i svačega, koji vole da rizikuju i spremni su na prijatna iznenađenja. Ono što je sigurno jeste da ćete ovim stilom sigurno izmamiti razne komentare prijatelja jer eklektika sama po sebi izaziva puno pažnje. Zapamtite, nema specifičnijeg stila od ovog!

KAKO STVORITI EKLEKTIČAN DOM?

Preporučljivo je da prvo odredite željene boje u prostoru  i pritom budete prilično odvažni. Kako biste zadržali određenu harmoniju, možda je najbolje da u startu odlučite da li hoćete bojama više da istaknete nameštaj ili zidove. Mi smo se odlučili za neutralan zid kako bismo naglaske mogli da prepustimo zelenoj sofi i žutim glavnim detaljima. Ključan element ovog stila jeste kontrast koji ćete postići i različitim teksturama. Od cigle i drveta do pliša, metala i jute… Sve je dobrodošlo.

HARMONIČNA CELINA RAZLIČITIH ELEMENATA

Kao što možete da vidite, koliko god bili različiti, svi do jednog artikla su pronašli zajednički jezik. Važno je da se prepustite se inovativnosti i intuiciji. Tkanine su možda najvažniji faktor ovog stila. Tepisi sa šarama su više nego poželjni, a cilj je ujedno predstaviti maštovita dizajnerska rešenja drugih dekoracija, kao što su jastuci, ukrasi. Kada smo kod njih, treba reći da su apsolutni must-have u ovakvim enterijerima trend komadi. Njihov zadatak je da daju ovoj posebnoj priči „ono nešto“ što je čini drugačijom od svih drugih. To možete da učinite uz pomoć zanimljive skulpture, vaze ili retro svetiljke, ali važno je i da znate da stanete na vreme.

RED U NEREDU

Prioritet je izbeći haos u prostoru jer se i u ovom pristupu često praktikuje poznati moto – manje je više. Radije izaberite nekoliko ključnih komada nego celu vojsku njih koji će stilsku igru pretvoriti u nered.

Kako kreirati eklektičan stil? – Kontrastima i razigranim detaljima!

ULTRA MODERAN KUTAK ZA RELAKSACIJU

Prilikom uređenja dnevne sobe elementima modernog stila važno je odabrati moderan nameštaj jednostavnih linija. Velika prednost ovoga stila jeste što će u dugoročnom smislu biti aktuelan i lako se prilagođava novim trendovima. Moderni elementi čine prostoriju na neki način bezvremenskom, a osim toga ih karakteriše i uvek poželjna funkcionalnost. Modernizam podržava prisutnost geometrije uspešno kombinujući kvadrate, pravougaonike, krugove i kocke. Iako je gomilanje ukrasa u modernim enterijerima zapravo nepoželjno i suvišno, mi smo odlučili da stilizujemo ovaj kutak detaljima koji su doprineli njegovoj udobnosti. Stepenasta polica odlično je poslužila za odlaganje knjiga, lampe, sveća, pa čak i pokrivača… Nije potrebno držati se uvek strogih definicija; naprotiv, doza lične kreativnosti više je nego dobrodošla u svakom prostoru. Zato smo mi odlučili da modernizovanoj verziji dnevnog boravka unesemo i malo mladalačkog duha uz pomoć boja i zanimljivih ukrasa, jer minimalizam nije baš za svakoga.

Strukturalni elementi poput otkrivene cigle, betona ili greda idealno se uklapaju u koncept modernog stila.

Orijentalni zen momenat zahvaljujući samo jednom artiklu

Moć detalja savršeno je prikazan u ovom primeru gde smo uz pomoć samo jednog keramičkog čajnika uneli i primetnu zen-notu u celu atmosferu. Opuštajuća energija je upravo ono što smo hteli da dodamo ovoj mladalačkoj zoni.

Elementi mediteranskog stila kriju se u prirodnim materijalima, juti, drvetu i keramici, te tipičnim biljkama za taj kraj, kao što su masline i primorske trave. Sa neutralnom paletom boja i popularnim sivim sofama bićete trendi iz sezone u sezonu.

Dnevni boravci u 2021.

POVEZANE OBJAVE

Svi proizvodi na ovoj stranici