Novo u Emmezeti

Sve za gril i roštiljanje


Novo u Emmezeti 00

Novo u Emmezeti

Omiljena druženja uz roštilj sa prijateljima i najdražima sada su poprimila sasvim novu dimenziju! Počastite se novom, vrhunskom linijom roštilja i postanite vrlo trendi gril majstor!

Burger sa karamelizovanim lukom i salata od radiča, jabuke i pekan oraha

SASTOJCI

pljeskavica sa sirom 480 g, pecivo za hamburger

ZA KARAMELIZOVANI LUK: 1 kašika maslinovog ulja, 3 kašike putera, 2 glavice luka, pola šolje goveđeg bujona, 1 kašika, smeđeg šećera, 1 kašika balzamovog sirćeta, so i biber

ZA SALATU: 200g zelene salate, 200 g crvenog radiča, 1 zelena jabuka, 100 g pekan oraha, 2 kašike javorovog sirupa, 1 kašičica, senfa, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika jabučnog octa, so i biber

PRIPREMA LUKA

Zagrejati ulje i puter, dodati luk, so i biber dok malo ne opusti, zatim dodati bujon, šećer i sirće i kuvati dok se šećer ne rastopi.

PRIPREMA SALATE

Salatu, radič iseći na manje komade, jabuku naseći na kriške, ubaciti pekan orahe. Preliv pripremite tako da pomešate maslinovo ulje, javorov sirup, sirće i kašičicu senfa, posolite, pobiberite.

Pljeskavicu sa sirom peći na roštilju oko 5 min, sa svake strane, u pecivo staviti pljeskavicu, karamelizovani luk i poklopiti. Služiti sa salatom.

Za dve osobe, 30 min

 

Pljeskavica sa roštilja sa salatom od tikvica i halloumi sira sa grila

SASTOJCI

480 g pljeskavica, 500 g tikvica, 2 šolje kukuruza u zrnu iz konzerve, 1 pakovanje halloumi sira, 2 šolje rukole, 2-3 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, so, biber, pita hleb

PRIPREMA

Za salatu – tikvice i halloumi sir nasecite na komade, posipajte maslinovim uljem i lagano ispecite na roštilju. Rukolu i kukuruz stavite u činiju, dodajte sir i tikvice. Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom i solju i biberom. Pljeskavicu pripremite na roštilju i poslužite sa salatom i lepinjom prepečenim na roštilju.

Za dve osobe, 30 min

 

Grčki burger sa feta sirom i sušenim paradajzom

SASTOJCI

juneća pljeskavica 480 g, pecivo za burger, pola šolje feta sira, pola šolje sušenog paradajza, 1 kašika origana, 1 kašika svežeg bosiljka, 200g mladog spanaća

PRIPREMA

Pecivo prepoloviti. Za salatu, kupus iseći na tračice, šargarepu i avokado narendati, dodati maslinovo ulje i sok od limuna, posoliti po ukusu. Burger ispeći na roštilju. Slagati u slojevima, na donji deo peciva, prvo rukolu, paradajz, burger, malo salate i poklopiti gornjim delom peciva. Poslužiti s pečenim prstenima od luka.

Za dve osobe, 30 min

 

Vegetarijanski burger sa salatom od avokada i crvenog kupusa

SASTOJCI

100g crveni kupus, 1 veliki avokado, sok od pola limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 1 mala šargarepa, so, 100 g rukole, 1 manji paradajz, 1 veggie burger, pecivo za hamburger, prsteni od luka

PRIPREMA

Pecivo prepoloviti. Za salatu, kupus iseći na tračice, šargarepu i avokado narendati, dodati maslinovo ulje i sok od limuna, posoliti po ukusu. Burger ispeći na roštilju. Slagati u slojevima, na donji deo peciva, prvo rukolu, paradajz, burger, malo salate i poklopiti gornjim delom peciva. Poslužiti s pečenim prstenima od luka.

Za dve osobe, 30 min

Novo u Emmezeti

POVEZANE OBJAVE

 

Svi proizvodi na ovoj stranici